Abonneer je gratis op Techzine!

HP heeft in het eerste kwartaal een omzetgroei doorgemaakt van slechts één procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Bovendien liet het weten dat dit kwartaal de winst met 13,5 procent daalde.

Hoewel de winst in Amerika met elf procent steeg naar 12,4 miljard dollar, daalde deze in zowel Europa als in Azië met respectievelijk drie en elf procent. HP zegt dat alle landen buiten de VS verantwoordelijk zijn voor 65 procent van de winst.

Het enige goede nieuws kwam vanuit de servicesdivisie van HP. De winst in die divisie steeg met 116 procent naar 8,7 miljard dollar. Dit is echter vooral te danken aan de overname van EDS door HP in mei 2008.

De overige afdelingen zagen allemaal hun winst dalen. Met name de desktopdivisie presteerde slecht, de winst in die divisie daalde met 25 procent. Maar ook de afdelingen printers, winstdaling van 19 procent, en servers, winstdaling van 18 procent, wisten slecht te presteren.

Het tweede kwartaal verwacht HP geen verbetering. Het bedrijf denkt dat de verliezen aan zullen houden en schat deze in het tweede kwartaal op twee tot drie procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Voor heel 2009 denkt HP dat de winst twee tot vijf procent afneemt.