Abonneer je gratis op Techzine!

De Quake Live bèta is vandaag officieel open gegaan. Op die manier kunnen gamers die de browser-game graag willen proberen alvast terecht. Zij zullen overigens wel even geduld moeten opbrengen, er is inmiddels al een wachtrij.

Quake Live, dat vroeger onder de noemer ‘Quake Zero’ door het leven ging, is een remake van Quake 3. Het spel is via de browser te spelen en wordt ontwikkeld door id Software. Id Software heeft gekozen voor een browser-interface omdat de development-kosten uit advertenties gehaald moeten worden, ingame-advertising is via de browser gemakkelijker.

De bedoeling is dat het aangekondigde spel Quake Live ten zijner tijd uit bèta gaat. Het spel is nu gratis te spelen, maar volgens de ontwikkelaars blijft het spel gratis. Quake Live is een first-person-shooter multiplayer game, gebaseerd op Quake 3.

Men moet zich inschrijven wanneer ze de nieuwe bèta van Quake Live willen testen, wat men hier kan doen. Er moet echter wel wat geduld aanwezig zijn, er is nu al een wachtrij van 15.000 mensen. De verwachting is dat deze wachtrij niet snel zal afnemen.