min

Tags in dit artikel

, , ,

Gisteren was op Techzine al te lezen dat Sony de prijs van de PS2 verlaagd. Dat wakkerde ook de geruchten aan dat Sony snel met een prijsverlaging van de PS3 zou gaan komen, maar dat is met klem ontkend door Sony.

Er wordt al heel lang gepraat over een prijsverlaging van de PS3, eerder zinspeelde Microsoft-topman Aaron Greenberg en meer recent liet analist Mike Hickey van Janco Partners doorschemeren dat een aantal speluitgevers druk op Sony aan het uitoefenen is om de prijs van de console naar beneden te krijgen. Doordat bekend werd dat Sony de prijs van de PS2 verlaagt naar 99 dollar, staken de geruchten over de prijsverlaging van de PS3 ook weer de kop op. Sony kwam daarop echter direct in actie. Grote afnemers van Sony zagen hun afschrijvingen op apparaten en games namelijk ineens stijgen en vroegen zich af of de geruchten gegrond waren.

En wat Sony betreft lijkt daar geen sprake van te zijn. "Zoals we al eerder verklaard hebben zijn we niet van plan de prijs van de PS3 console te verlagen. Elk gerucht is gebaseerd op gebakken lucht en zijn het resultaat van speculaties", aldus Sony, dat nog steeds gelooft dat de PS3 winst zal gaan maken. Het hoog houden van de prijs is daar een belangrijk onderdeel van.