Abonneer je gratis op Techzine!

Bijna de helft van alle Nederlanders heeft de beschikking over internet op een mobiele telefoon. Hiermee loopt men voor op andere Europese landen.

Dit blijkt uit een onderzoek van Ruigrok Netpanel. Die deed onderzoek naar het gebruik van mobiel internet in Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat 49 procent de beschikking heeft over mobiel internet. Toch maakt zo’n zestig procent hier nog geen gebruik van. De voornaamste redenen voor het niet gebruiken van internet op een mobiele telefoon zijn hoge kosten, kleine schermpjes en onvoldoende toegevoegde waarde.

Hoewel Nederland een kleine speler is als het gaat om mobiel internet loopt het toch voor op de rest van Europa. Gemiddeld maakt namelijk veertien procent gebruik van mobiel internet. Internet op de mobiele telefoon wordt door 53 procent van de ondervraagden gebruikt om e-mailberichten op te halen. 49 procent gebruikt het om nieuws te lezen en 48 procent gebruikt het om Google te raadplegen. Ook het opzoeken van het weer is erg populair, dat doet 47 procent van de ondervraagden wel eens.