Abonneer je gratis op Techzine!

Creative gaat binnenkort de ZEN MX op de markt brengen. Deze mediaspeler zal verkrijgbaar zijn in twee verschillende varianten.

Het onderscheid tussen de beide varianten wordt gemaakt in de totale hoeveelheid intern geheugen. Één model is uitgerust met 8 GB geheugen en het andere model beschikt over 16 GB.

De ZEN MX van Creative lijkt sterk op de eerder uitgebrachte ZEN. De grafische vormgeving van het apparaat is gelijk aan die van de ZEN MX en er is ook nog steeds een 2,5 inch scherm aanwezig dat beeld weergeeft op een resolutie van 320 pixels bij 240 pixels.

De mediaspeler kan overweg met de volgende formaten: mp3, wma, Audible 4 (beveiligd met drm) en het cmv-videoformaat dat afkomstig is van Creative zelf. Dankzij de meegeleverde software van Creative is het mogelijk om video’s om te zetten naar dit bestandsformaat.

De opslagcapaciteit op de ZEN MX kan men vergroten door een SDHC-kaart te plaatsen, want voor een dergelijke kaart is er namelijk plaats in de mediaspeler. Het is mogelijk om data te wisselen tussen het interne geheugen en deze SDHC-kaart zonder tussenkomst van een computer.

Overige features op de ZEN MX van Creative zijn een FM radio-tuner en functies om geluid op te nemen. De accu die aanwezig is in het apparaat zou zo’n 30 uur dienst doen tijdens het afspelen van muziek. Bij het afspelen van videomateriaal is de accu minder lang in staat om dienst te doen, want deze zou het dan zo’n vijf uur volhouden.

Het is de bedoeling dat de ZEN MX op vijf mei verschijnt in de Japanse winkels. De adviesprijs voor het 8 GB-model zou 102 dollar bedragen en het 16 GB-model zou voor een prijs van 144 dollar van eigenaar verwisselen.