min

Tags in dit artikel

, , ,

Garmin en BMW hebben samen een nieuw navigatiesysteem ontwikkeld dat voor de motor geschikt is. Ze hebben een bestaand Garmin-systeem genomen en hebben dit op de wensen van motorrijders aangepast.

De nieuwe BMW Motorrad Navigator IV is gebaseerd op Zumo 660 van Garmin. De bedrijven hebben het apparaat en de software op een aantal punten aangepast naar de stijl van motorrijders. Je kunt het systeem aan je BMW-motor bevestigen door middel van de speciale aansluiting die al op de motor zit. Ook zijn BMW-dealers op de kaarten gezet. Hiernaast zijn ook nog vier knoppen toegevoegd zodat de motorrijder ook met handschoenen het systeem kan bedienen.

Het systeem is waterdicht volgens de IPX7-norm, is schokbestendig en kan tegen benzine en UV-licht. Je kunt je mobiele telefoon ook via bluetooth verbinden met het navigatiesysteem zodat je je helm niet hoef af te zetten om muziek te kunnen luisteren of te telefoneren. Naar alle waarschijnlijkheid komt het systeem in het derde kwartaal van het jaar op de markt maar de prijs is nog niet bekend.

Lees meer