Abonneer je gratis op Techzine!

Leverancier van VoIP Skype heeft beloofd binnenkort met een nieuwe iPhone-app te komen, waarmee het mogelijk is om via 3G te bellen en gebeld te worden. Hiervoor heeft het bedrijf de tijd nodig om de kwaliteit van de audio te optimaliseren.

Sinds de presentatie van de nieuwe iPad, de nieuwe tablet van Apple, is er een nieuwe softwaredevelopmentkit (SDK) beschikbaar die plotseling het gebruik van VoIP via 3G toestaat. Deze SDK is ook beschikbaar voor de iPhone, wat betekent dat gebruikers altijd en overal via het mobiel internet met elkaar kunnen bellen. Dit is een optie die vele malen goedkoper is dan telefoneren via het telefoonabonnement. Tot nu toe werkte Skype alleen via een Wifi-netwerk.

Skype is een van de grootste aanbieders van internettelefonie, maar heeft nog geen applicatie voor de iPhone gemaakt, waarmee via het 3G-netwerk kan worden gebeld. Enkele andere programma’s, zoals iCall maakten dit wel mogelijk, Skype laat weten dat deze app er aan komt.

"Je hebt wellicht al andere applicaties gezien waarmee het mogelijk is over 3G te bellen, maar wij houden die van ons nog even binnen het bedrijf", verklaart Skype. "Dit doen we bewust om de beste audiokwaliteit te kunnen leveren. De audiokwaliteit die nu zou worden geleverd is niet goed genoeg voor de standaarden van Skype." Hieronder een video waarin David Ponsford de plannen van Skype uitlegt: