Abonneer je gratis op Techzine!

HTC zou volgens de website AndroidSPIN werken aan een telefoon met Android 2.2 en een 1,5 GHz-processor. De telefoon wordt hiermee dus een ontzettend snel toestel en krijgt de codenaam HTC Scorpion mee.

Over het daadwerkelijk bestaan van de HTC Scorpion durft de website AndroidSPIN geen uitspraken over te doen. De website stelt dat ze anoniem gegevens doorgespeeld hebben gekregen waarin het bestaan van het toestel uit de doeken wordt gedaan. Er is verder maar weinig informatie beschikbaar, enkel dat het toestel op een 1,5 GHz-processor zou lopen en Android 2.2 zou draaien. Maar wat hiervan waar is, is nog niet duidelijk.

Als het toestel er inderdaad aankomt, dan hebben we te maken met het snelste mobieltje tot nu toe. Qualcomm liet op de Consumer Electronics Show weten nog dit jaar een processor voor mobiele telefoons te willen lanceren die een kloksnelheid haalt van 1,5 GHz. Deze processor wordt dus vermoedelijk gebruikt in de HTC Scorpion. Dat is dan ook meteen de snelste processor tot nog toe, daarvoor zit de 1 GHz-Snapdragon processor. Die wordt onder andere gebruikt in de Nexus One van Google.

De HTC Scorpion zit er in ieder geval voorlopig nog niet in. De kans dat het toestel volgende week wordt aangekondigd door HTC lijkt eveneens nihil.