1 min

Tags in dit artikel

,

Google maakt deze week een compleet nieuwe instructiepagina voor Buzz. Buzz werd in februari gelanceerd en zorgt ervoor dat GMail-gebruikers berichtjes naar elkaar kunnen sturen. Ook kunnen gebruikers foto’s en contact-informatie versturen via de dienst.

De release van Buzz kwam met veel controversie en Google kreeg vele klachten binnen van gebruikers die het niet op prijs stelden dat ze voor de dienst waren aangemeld zonder hun toestemming. Hierdoor maakte Google vaak aanpassingen aan de dienst in een poging om de gebruikers tevreden te stellen. Onder die aanpassingen valt ook het verwijderen van de ‘auto-follow’ functionaliteit van de dienst. Hiervoor in de plaats is nu een suggestie-lijst gekomen met gebruikers die je mogelijk zou willen volgen. Ook is er een aparte Buzz tab toegevoegd in GMail zodat gebruikers ervoor kunnen kiezen om de dienst niet weer te geven op de pagina.

Deze oplossingen zijn echter alleen toegepast op nieuwe gebruikers en niet op gebruikers die al gebruikmaken van de dienst. Een probleem wat Google nu probeert op te lossen. Gebruikers die vanaf vandaag inloggen zouden door Google naar een instructiepagina worden geleid die uitlegt hoe de instellingen van Buzz aangepast moeten worden. Dit kom alleen een beetje laat voor Google, want de Federal Trade Commission is al gevraagd een onderzoek te doen voor mogelijke privacy inbreuken door de dienst.