Toen Dell op de markt kwam met zijn Alienware M11X was het volgens Dell de laptop voor gamers. Dell noemde de laptop de "ultra portable gamemachine". Dit omdat de laptop door zijn afmeting van 11.1-inch makkelijk mee te nemen is en de specificaties duidelijk op performance zijn gericht. Inmiddels is het systeem verouderd en werd het tijd voor een update.

Dell heeft het systeem nu vernieuwd, de specificaties zijn flink opgeschroefd waardoor het systeem zijn naam weer eer aan kan doen als "ultra portable gamemachine". De huidige configuratie met een Core 2 duo was niet echt ultra gaming meer te noemen.

Als we kijken naar wat Dell heeft aangepast dan is de grootte van de laptop iets gewijzigd maar hij blijft ultra portable, hij is nu 11.6-inch. Aan de binnenkant zijn de belangrijkste wijzigingen, het is nu mogelijk om de laptop met een Core i5 of Core i7 mobile processor te bestellen, daarnaast kan er tot 8 GB aan DDR3-geheugen in worden gezet en is er de keuze tussen een normale harde schijf en een SSD.

Dell heeft besloten om de videokaart niet te upgraden, ook de onboard videokaart blijft gelijk, er wordt een Geforce GT 335M meegeleverd in deze laptop en dit is ook niet aan te passen. De reden hiervoor is dat de laptop hierdoor blijft beschikken over de Optimus technologie van NVIDIA, welke ervoor zorgt dat de batterijduur verlengt wordt. Wat deze techniek doet is automatisch schakelen tussen de onboard videokaart en de Geforce GT 335M. Een onboard videokaart heeft veel minder energie nodig en daardoor gaat de batterij dus langer mee.

Het lijkt er dus op dat het wachten zal zijn tot NVIDIA een nieuwe videokaart brengt met een betere GPU en de Optimus technologie.