De laatste paar maanden worden steeds meer details bekend van het nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft, Windows Phone 7. Tot voor kort was nog niet bekend welke fabrikanten de toestellen uit gaan brengen. Recentelijk zijn foto’s opgedoken van een HTC-device met het nieuwe smartphone-OS.

Het gaat voor zover bekend om een candybar-slatetelefoon, wat wijst op het traditionele model smartphone zonder uitschuifbaar toetsenbord. Het scherm is een 3,7 inch SLCD-scherm met een onbekende resolutie en het geheel wordt aangestuurd door een 1GHz Snapdragon-processor die we ook al terugvinden in vrijwel alle recentelijk uitgebrachte Android-telefoons. Onder het scherm zitten drie knoppen. Eén zoekknop, een startknop en een terugknop. Het betreft hier waarschijnlijk touchknoppen, zoals die bijvoorbeeld te vinden zijn op de Google Nexus One. Achterop het toestel zit een 8 megapixelcamera.

Wat opvalt is dat het toestel geen HTC Sense-skin gebruikt zoals de Windows Mobile 6.x- en Android-smartphones van HTC, dit terwijl Microsoft HTC Sense op WP7 wel toe gaat laten.