Abonneer je gratis op Techzine!

Hardware fabrikant Gigabyte heeft op de IDF (Intel Developer Forum) twee nieuwe high-end moederborden tentoongesteld. Deze nieuwe moederborden komen met de Intel P67 chipset voor de Sandy Bridge processoren van Intel. Deze twee moederborden hebben dan ook een LGA 1155 socket en gaan P67A-UD5 en P67A-UD7 heten.

Beide moederborden hebben het Ultra Durable 3 design van Gigabyte, een 20z copper PCB en passieve koeling. Op de moederborden zijn vier DDR3-geheugensloten te vinden, er is SLI en CrossfireX ondersteuning door twee PCI-express x16-sloten bij de UD5 en vier PCI-express x16-sloten bij de UD7. Verder zijn op het moederbord USB3.0-poorten te vinden, twee SATA 6 GB/s poorten, vier SATA 3 GB/s poorten voor de UD5 en zes SATA 3 GB/s poorten voor de UD7 te vinden. Ook zijn op het moederbord een power, reset en clear CMOS knop te vinden.

De P67A-UD5 heeft een 20-fasen power VRM design en heeft een gigabit ethernet lijn, terwijl de P67A-UD7 een 24-fasen power design en een dual-gigabit ethernet poort.

De prijzen van de twee borden zijn op het moment nog niet bekend. De twee P67-moederborden komen naar verwachting begin 2011 uit.