Abonneer je gratis op Techzine!

Nu de GTS450 van NVIDIA al een tijdje op de markt is komen er langzamerhand versies uit met een eigen draai van de fabrikant. Gigabyte kon het ook niet laten om de GTS450 onder handen te nemen en komt met de GTS 450 Windforce Extreme Overclock. Deze GTS450 heeft hogere kloksnelheden meegekregen en beschikt tevens over een aangepast PCB en speciale koeler.

Zoals gezegd heeft Gigabyte de kloksnelheden van deze videokaart aardig verhoogd. Zo draait de GPU nu niet op de gebruikelijke 783 MHz, maar op 930 MHz. Ook het 1GB-grote GDDR5-geheugen kon het niet ontlopen: hierbij is de frequentie naar 4000 MHz gegaan, terwijl dit bij de standaard GTS450 3600 MHz betreft.


De GTS450 beschikt over de zogeheten Windforce-koeler. Deze koeler beschikt over twee ventilatoren. Ook het PCB is iets langer ten opzichte van de standaard GTS450. Dit is waarschijnlijk gedaan omdat het voedingssysteem veranderd, dat nodig was voor de grote overklok.

Video-aansluitingen zijn er in de vorm van twee DVI-poorten en één HDMI-aansluiting. De nieuwe videokaart van Gigabyte zou als het goed is per direct verkrijgbaar zijn in de winkels. Een Nederlandse prijs is nog onbekend, maar in Amerika gaat hij over de toonbank voor 150 Amerikaanse dollars.