Abonneer je gratis op Techzine!

Het was niet meer dan een publiekelijk geheim dat Google een nieuwe telefoon uit de Nexus-lijn zou gaan aankondigen, maar een aankondiging bleef vooralsnog uit, tot gisteren. Google kondigde de Nexus S welke in samenwerking met Samsung werd ontwikkeld aan. Samen met de Nexus S werd ook Android-versie 2.3 aangekondigd.

De Nexus S volgt de eerste telefoon uit de lijn, de Nexus One iets minder dan een jaar na de release op. De Nexus One ging in januari van dit jaar in de verkoop, maar werd in de zomer al niet meer verkocht via Google’s eigen online winkel.

Google gaf aan dat de Nexus S vanaf medio december in de winkels zal liggen, in Amerika exclusief bij Best Buy. In combinatie met een tweejarig abonnement kost de telefoon aan de andere kant van de oceaan 199 dollar, zonder abonnement legt men 529 dollar neer voor het toestel.

Qua features is de Nexus S onder anderen voorzien van een camera aan de voor- en achterkant en een NFC-chip, waarmee men kan betalen door middel van de mobiele telefoon. De telefoon is tevens voorzien van een scherm van vier inch, wat op een bepaalde manier gebogen is waardoor het toestel beter in de hand en op het gezicht past.