Abonneer je gratis op Techzine!

Apple heeft wederom gekozen voor Foxconn voor het produceren van een van hun nieuwe producten, ditmaal gaat het om de iPad 2. De nieuwe iPad zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2011 beschikbaar komen in de Verenigde Staten.

Foxconn is langere tijd een vaste leverancier en producent van Apple, het bedrijf schakelde de Taiwanese producent in bij de productie van de eerste iPad en ook bij verschillende iPhone-modellen was Foxconn actief. Foxconn kwam in juni van dit jaar in opspraak na een groot aantal zelfmoorden en zieke werknemers, dit zou mogelijk komen door het onbeschermd werken met gevaarlijke stoffen.

In oktober werd ook Apple als schuldige aangekeken omdat zij te weinig zouden betalen voor de productie, het is langer bekend dat Apple veel meer marge maakt op zijn producten dan andere fabrikanten. Uit een onderzoek van iSuppli is gebleken dat het vervaardigen van een iPhone 4 zo’n 6 dollar en 45 cent kost. De winstmarge die Apple maakt op een iPhone 4 ligt op zo’n 60% aldus het onderzoek van iSuppli.