2min

Begin deze week lieten we al weten dat Stephan Elop, de CEO van Nokia, had laten weten dat hij dit jaar in elk geval nog één Windows Phone 7 toestel van Nokia op de markt wilt brengen. Een Rusissche blogger heeft nu op Twitter laten weten dat Nokia bezig is met vier Windows Phone 7 toestellen en één tablet.

De Russische blogger Eldar Murtazin, heeft in het verleden al vaker bewezen een korter lijntje te hebben met Nokia dan veel andere. Al heeft hij er ook weleens naast gezeten. Toch valt er iets te zeggen voor de uitspraken van de blogger. Reuters meldt namelijk ook dat Nokia aan het kijken is welk besturingssysteem zij moeten kiezen voor hun toekomstige tablet.

Tot de mogelijkheden zou Windows 8 behoren, mits deze versie ook op tijd klaar is maar Nokia zou ook nog andere alternatieven overwegen zoals bijvoorbeeld MeeGo. MeeGo is het besturingssysteem dat Nokia samen met Intel ontwikkeld. De grote deal tussen Microsoft en Nokia zou volledig gebaseerd zijn op smartphones waardoor Nokia niet verplicht is om voor de tablets ook voor Microsoft te kiezen.

De Russische blogger weet ook te meldden dat de 4 toestellen zijn in te delen in twee high-end en twee mid-range modellen. De high-end modellen krijgen in elk geval een 1GHz-processor, een groot touchscreen, een 5 megapixel camera en voldoende opslagcapaciteit, waarschijnlijk 8GB of meer. Voor de mid-range modellen zijn de specificaties nog niet helemaal duidelijk maar daarvoor zijn hardware technisch een legio mogelijkheden.

In elk geval kan er nog maanden worden gespeculeerd over de toestellen van Nokia want als alles goed gaat komt er slechts een Windows Phone 7 smartphone van Nokia op de markt in 2011. Dat zal dan ook ergens aan het einde van het jaar pas zijn. Nokia richt zich echt op 2012 met alle nieuwe producten. Verwacht wordt ook dat de Windows Phone toestellen van Nokia over functies zullen beschikken die veel andere fabrikanten niet hebben met dit besturingssysteem.