Abonneer je gratis op Techzine!

De nieuwe iPad 2 van Apple is nu ook in Nederland verkrijgbaar. Sinds afgelopen nacht 2:00 uur is het mogelijk om de iPad 2 te bestellen in de webshop van Apple. Op dit moment staat de levertijd in Nederland al op 2 a 3 weken maar dit kan gedurende de dag nog wel verder oplopen.

Na de Verenigde Staten waar de lancering van de iPad 2 een paar weken geleden plaats vond, was het nu als eerst de beurt aan Nieuw Zeeland en Australië. De fysieke winkels daar waren allemaal binnen een paar minuten door hun voorraad heen, waardoor ook daar nu sprake is van een wachtlijst.

In Nederland krijgen alleen bepaalde premium-resellers een voorraad van de iPad 2 geleverd. Apple heeft bepaald dat deze wereldwijd om 17:00 lokale tijd in de verkoop mogen. Hoeveel voorraad de winkels in Nederland in totaal hebben is onduidelijk maar de meest hebben ervoor gekozen om vanmiddag om 15:00 de winkel te sluiten, om vervolgens om 17:00 weer open te gaan voor de verkoop van de iPad 2.

Als je echt vandaag nog een iPad 2 wilt hebben dan wordt je aangeraden alvast naar de winkel te gaan en te wachten tot het 17:00 is. Je kan maar vast in de rij staan.