1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google is bezig met de ontwikkeling van een versie van ChromeOS welke geoptimaliseerd is voor tablets. Google gaf al eerder afbeeldingen vrij hiervan maar de ontwikkeling zou nu ook af te lijden zijn uit de broncode van het besturingssysteem.

De afbeeldingen die Google vrijgaf zijn inmiddels alweer gedateerd en zijn ruim een jaar oud. De details in de broncode van Chrome OS waren echter nog niet eerder bekend. In een reactie laat Google weten dat men inderdaad bezig is met een versie geoptimaliseerd voor tablets maar dit zou zich nog in een bijzonder vroeg stadium bevinden. Google wilde voorlopig niets kwijt over verdere details of lanceerdatum.

Het besturingssysteem voor tablets zal een aftakking zijn van het Chrome OS welke in december 2010 op de markt zou komen en nu voor deze zomer gepland staat. Waarmee ChromeOS het tweede besturingssysteem van Google’s hand zal worden. De versie van Chrome die deze zomer uit gaat komen richt zich specifiek op laptops en dan voornamelijk netbooks. De ontwikkeling van een tablet versie van Chrome OS leidt echter wel vragen. Momenteel verwerft Android wat ook van Google is een steeds grotere marktpositie op de smartphone en ook tabletmarkt. De vraag bij vele is daarom met welke reden Google twee besturingssystemen voor tablets op de markt wil brengen?