Abonneer je gratis op Techzine!

Windows Phone 7-gebruikers die hun telefoon van een update hebben voorzien via de ChevronWP-tool ontvangen geen updates meer van Microsoft. Er wordt door Microsoft gewerkt om de fouten die ChevronWP gebruikt, op te lossen, en ook ChevronWP is bezig gebruikers wel weer van updates te voorzien.

Met de ChevronWP-tool werd het mogelijk gemaakt om update 7390 op een telefoon te installeren zonder dat deze beschikbaar was voor het toestel. Na de uitrol van update 7392 kwamen deze mensen er achter dat zij deze update niet ontvingen. Dit zou komen omdat de niet-officiële update gebruik zou maken van API’s zonder een belangrijk beveiligingscertificaat. Daardoor wordt de telefoon niet herkend en kan de software niet worden geïnstalleerd.

De maker van de ChevronWP-tool heeft laten weten dat hij bezig is met het ontwikkelen van een tool die ervoor zal zorgen dat deze toestellen weer op het "rechte pad" komen en daardoor toekomstige updates wel weer zullen ontvangen. Microsoft werkt samen met ChevronWP om de getroffen gebruikers te helpen.