Uit recente cijfers vna Comscore komt naar voren dat Nederland voorop ligt als het gaat om iPad gebruik. Maar liefst 35 procent van al het mobiele internetverkeer in Nederland is afkomstig van de iPad. Nederland heeft hiermee procentueel gezien de meeste mobiele iPad verkeer.

Als we verder kijken naar de andere landen dan volgt Canada met een tweede plaats, daar is 33,5 procent van het mobiele internetverkeer afkomstig van de iPad, in Brazilië 31,8 procent en in Duitsland 29,4 procent.

Als we nog beter naar de cijfers kijken dan kunnen we vaststellen dat 70 procent van het mobiele internetverkeer afkomstig is van een iOS apparaat. De iPhones, iPod Touch en de iPad zijn dus goed voor 70 procent van het totale Nederlandse mobiele internetverkeer. Op de tweede plek volgt zoals je wellicht verwachtte Android met 22 procent. iOS scoort in Nederland niet het allerhoogste, die eer gaat naar Duitsland daar is het iOS besturingssysteem goed voro 72,9 procent van al het internetverkeer.

Mobiel internet groeit de laatste jaren enorm hard en de mobiele providers hebben moeite deze groei bij te houden met hun netwerken. De tabletmarkt is ook nog ontzettend in ontwikkeling en Android zal daarin de komende jaren ook een belangrijke rol gaan krijgen. Ook gaan er geruchten dat Apple het mobiele internet naar een hoger niveau wil tillen door de volgende iPad te voorzien van een touchscreen welke in staat is om hele hoge resoluties aan te kunnen. Hiermee zouden de mogelijkheden van de iPad, in bijvoorbeeld het bekijken van video nog groter worden.