Abonneer je gratis op Techzine!

Als we de Korean Economic Times mogen geloven dan gaat Microsoft volgende week tijdens de BUILD-conferentie in Anaheim, een Windows 8 tablet van Samsung aan het publiek laten zien. De BUILD-conferentie van Microsoft staat volledig in het teken van Windows 8 en de ontwikkeling daarvan.

De Koreaanse krant laat er weinig onduidelijkheid over bestaan en is zeker van haar zaak. Volgende week toont Microsoft een Windows 8 tablet welke geproduceerd is door Samsung. Of en wanneer de tablet in de verkoop komt is vooralsnog onduidelijk, de lancering van Windows 8 lijkt nog zeker een jaar te gaan duren dus dit zou echt om een zeer vroeg prototype gaan. Al bestaat natuurlijk de kans dat Samsung bijvoorbeeld de Galaxy Tab 10.1 heeft omgebouwd en voorzien van Windows 8.

De Build-conferentie wordt volgende week gehouden van 13 tot en met 16 september. Er wordt verwacht dat alle aanwezigen een tablet cadeau zullen krijgen van Microsoft met daarop Windows 8 voor geïnstalleerd. Het doel van Microsoft zou zijn om zoveel mogelijk ontwikkelaars te voorzien van een tablet met Windows 8 zodat er voldoende applicaties beschikbaar zijn ten tijde van de lancering van Windows 8.

Hoewel Microsoft rijkelijk laat is met haar tablet-besturingssysteem en bijbehorende tablets, bezit het bedrijf wel de mogelijkheid om een groot stuk van de markt te veroveren. Uiteindelijk zullen enorm veel mensen over een paar jaar met Windows 8 werken op hun laptop of desktop computer en de overstap naar een Windows 8 tablet is dan vrijwel nihil.

Als krijgt Windows 8 met de Metro-interface natuurlijk wel een wat ander uiterlijk dan we nu gewend zijn. Maar de Metro-interface verschijnt niet alleen op tablets maar ook op desktop- en laptopcomputers.

Verwacht wordt dat de tablet die Samsung geproduceerd heeft voor Microsoft zal draaien op een ARM-chip, waarbij menig IT-liefhebber zich zal afvragen of dit wederom een NVIDIA Tegra 2 chip is of toch een chip uit Samsungs eigen keuken.

Indien Microsoft inderdaad over gaat tot het uitdelen van apparatuur met Windows 8 dan worden de komende weken een zeer spannende tijd voor Microsoft. Alle IT-liefhebbers, professionals, analisten, specialisten kunnen dan gaan testen met Windows 8 en hun bevindingen gaan delen. Indien het nieuwe besturingssysteem van Windows 8 tegen valt dan kan het een groot debacle worden voor Microsoft. Als Windows 8 echter positief wordt ontvangen dan is er geen houden meer aan en kan Microsoft rekenen op enorm veel publiciteit tot Windows 8 daadwerkelijk wordt gelanceerd.