Abonneer je gratis op Techzine!

Niet Apple, maar het automerk Aston Martin is het populairste merk in het Verenigd Koninkrijk. Daarmee boekt de Amerikaanse telecomfabrikant in aan populariteit op het Britse vasteland.

Dat heeft een onderzoeksgroep van 2000 man vastgesteld, die is samengesteld door CoolBrands. Ieder jaar onderzoekt CoolBrands wat het populairste merk is in het Verenigd Koninkrijk. In 2009 verkozen de Britten Apple tot het populairste merk, maar dit jaar heeft het telecombedrijf haar plaats moeten afstaan aan het automerk Aston Martin.

Maar Apple hoeft zich niet te schamen: dit jaar neemt het merk de tweede plaats in op de lijst van coolste merken. Ze kan altijd zeggen dat het bedrijf het populairste telecommerk is in het Verenigd Koninkrijk. Na Apple volgen Harley-Davidson, Rolex en Bang & Olufsen (B&O). BlackBerry en Google staan respectievelijk op de zesde en zevende plaats in de lijst.

Het mag niet verwonderlijk zijn dat Aston Martin op de eerste plaats eindigt: de sportieve bolide komt immers van eigen bodem en wordt wereldwijd goed verkocht.

CoolBrands stelt al tien jaar de lijst van coolste merken samen. Ze maken hiervoor gebruik van een onderzoeksgroep die bestaat uit 2000 Britten en een specialistenpanel. Ze letten daarbij op verschillende criteria zoals stijl, innovatie, originaliteit, authenticiteit en begeerlijkheid.