Abonneer je gratis op Techzine!

Samsung heeft het afgelopen weekend een nieuwe mijlpaal behaald. Het heeft sinds afgelopen weekend namelijk 30 miljoen Galaxy S-smartphones verkocht. De Galaxy S II is daarbij goed voor 10 miljoen stuks, maar de eerste Galaxy S neemt het grootste aandeel voor zijn rekening.

De populaire high-end smartphones van Samsung verkopen enorm goed. Sinds enkele weken is de Galaxy S II ook eindelijk in de Verenigde Staten te verkrijgen. Op dit moment zijn zowel de Galaxy S II als de Galaxy S Plus nog te koop. De Galaxy S Plus is qua uiterlijk identiek aan de Galaxy S, maar de specificaties van de Plus zijn net iets beter.

Nu staat de teller inmiddels op 30 miljoen stuks, maar daar zullen er nog zeker miljoenen bij gaan komen. De verkoop in de Verenigde Staten is nog maar net gestart en de Galaxy S II is wereldwijd pas 5 maanden te koop. De komende maanden zal dit toestel dus ook in Europa nog flink verkocht gaan worden.

Een opvolger lijkt ook al voor de deur te staan. Samsung heeft namelijk opnieuw een Nexus toestel mogen maken voor Google. Het vorige Nexus-toestel, de Nexus One, was qua specificaties bijna identiek aan de Galaxy S. De verwachting is dat de Nexus Prime qua specificaties ook erg veel op de Galaxy S II zal lijken. Al probeert Google altijd wel het uiterste in de Nexus-smartphones te krijgen.

Een Galaxy S III zal ook zeker nog gaan verschijnen, maar deze wordt pas ergens in 2012 verwacht.