1 min

Tags in dit artikel

, ,

Research In Motion (RIM) heeft woensdag ook in Nederland de onlinemuziekdienst BBM Music gelanceerd. Om Nederlandse BlackBerry-gebruikers te overtuigen van het nieuwe product kunnen zij de muziekdienst 30 dagen gratis uitproberen.

BBM Music is evenals Apples iTunes Match gebaseerd op cloudtechnologie. Voor 5 euro in de maand kunnen gebruikers tot maximaal 50 nummers lokaal opslaan op hun BlackBerry of Playbook tablet. Als de maand voorbij is, mogen ze de helft van de muzieknummers inruilen voor andere liedjes. Tevens kunnen gebruikers de favoriete muziek van hun vrienden beluisteren. BBM Music houdt automatisch bij welke nummers je contacten het meeste luisteren zodat jij deze nummers ook in de toekomst aan je playlist kunt toevoegen.

Voordat je een abonnement op deze dienst afsluit, is het mogelijk om deze de eerste 30 dagen gratis uit te proberen. Mocht je daarna gebruik willen blijven van BBM Music, dan kost je dat 5 euro per maand.

Om deze dienst mogelijk te maken, heeft RIM afspraken gemaakt met diverse grote platenmaatschappijen, waaronder Universal, Sony Music, Warner Music en EMI. De dienst was in augustus al verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk.

De onderstaande video geeft een uitvoerige beschrijving van de mogelijkheden en functionaliteiten van BBM Music.