Abonneer je gratis op Techzine!

Het Amerikaanse bedrijf Kodak, wat bij veel mensen bekend zal zijn vanwege de fotorolletjes en de uitspraak ‘Kodak momentje’, staat op het punt om failliet te gaan. Het bedrijf probeert als laatste redmiddel nog patenten te verkopen en een grote reorganisatie door te voeren onder de 19.000 werknemers.

Het Amerikaanse bedrijf Eastman Kodak dat in 1892 is opgericht worstelt om in leven te blijven. Het bedrijf probeert nog leningen te krijgen en een groot deel van het patentportfolio te verkopen. Indien dit niet lukt zal het bedrijf hoogstwaarschijnlijk failliet gaan. Het bedrijf houdt inmiddels al rekening met dit scenario. In dat geval zal er een Chapter 11-status aangevraagd worden. Hierdoor wordt het mogelijk voor het bedrijf om door te draaien maar een grootschalige reorganisatie door te voeren die het bedrijf mogelijk nog kan redden. Voor deze procedure is Kodak echter nog wel op zoek naar één miljard dollar aan leningen om tijdens deze periode operationeel te blijven.

Kodak is in de twintigste eeuw groot geworden met zijn fotorolletjes. De concurrentie werd echter steeds groter en met de komst van digitale fotocamera is het rolletje praktisch uitgestorven. Om het hoofd boven water te houden heeft het bedrijf zich gericht op digitale printers, dit is echter geen succes gebleken.