Abonneer je gratis op Techzine!

Ook bij Lenovo is het succes van de Asus Transformer tablet niet onopgemerkt gebleven. Het bedrijf toont vandaag een potentiële concurrent van de Asus Transformer tablet, de Lenovo IdeaTab S2. Een 10 inch tablet met een los toetsenbord dock.

De Lenovo IdeaTab S2 is net als de Asus Transformer Prime voorzien van Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Ook is er een apart los toetenbord verkrijgbaar waarin de tablet kan worden geplaatst zodat de tablet omgebouwd kan worden tot een netbook.

Het enige punt waarop de Lenovo te kort lijkt te schieten is de processor. Waar Asus voor de Transformer Prime al voor een quad-core NVIDIA Tegra 3 chip heeft gekozen, heeft Lenovo gekozen voor een dual core Snapdragon Qualcomm processor welke is geklokt op 1,5 GHz.

Lenovo heeft over de Android 4.0 installatie de Mondrian userinterface schil gelegd. De tablet gaat op een volle baterijlading ongeveer 10 uur mee en in combinatie met de toetsenbord dock 20 uur. De Chinese fabrikant gaat de IdeaTab S2 als eerste op de thuismarkt lanceren, of deze later ook nog naar Europa of de Verenigde Staten komt is onduidelijk, evenals de prijs van de tablet. Asus hoeft zich dus nog geen grote zorgen te maken.