Alienware, de PC gaming divisie van Dell, komt met een eigen gameconsole op de markt. Althans met een lookalike gameconsole want het is eigenlijk een gewone pc met Windows 7 alleen in een compacte behuizing die veel weg heeft van een gameconsole.

Alienware is min of meer het luxe merk voor gamers die net wat meer willen van hun systeem. Alienware maakt altijd veel gebruik van mooie designs en ledverlichting om hun systemen net dat beetje extra te geven. Deze nieuwe X51 pc is niet anders, al richt dit systeem zich meer op de gamer die graag PC-games speelt maar wel een televisie scherm in plaats van een computerscherm.

Door de formfactor van de X51 past deze prima naast je televisie. De behuizing is namelijk maar 34 centimeter hoog, 9 cm breed en 32cm diep, waarmee die qua formaat veel weg heeft van de populaire Xbox 360. De X51 komt echter niet beschikbaar in slechts één configuratie maar in meerdere configuraties. Zo is er een instapmodel, twee midrange modellen en een high-end model.

Het instapmodel beschikt slechts over een Intel Core i3 processor, een Geforce GT 545 videokaart en 4GB DDR3 geheugen wat eigenlijk niet echt geschikt is om goed mee te gamen. Net als het eerste instap model, dat weliswaar over Intel Core i5 processor beschikt en 8GB DDR3 geheugen, hierbij is nog steeds de Geforce GT 545 videokaart de beperkende factor. Alleen het tweede midrange model en het highend model zijn interessant voor de echte gamers. Deze beschikken namelijk over een NVIDIA Geforce GTX 555 videokaart, een Intel Core i5 of een i7 processor en 6 of 8GB DDR3-geheugen.

Alle modellen zijn verder gebaseerd op de Intel H61 chipset, hebben een 1 TB 7200RPM harde schijf, Windows 7 Home Premium (64 bit), een Dual Layer DVD brander of optioneel een Blu-ray speler, LAN en WiFi onboard en natuurlijk High-Definition 7.1 audio. Het systeem beschikt verder over de nodige poorten zoals 6x USB 2.0, 2x USB 3.0, Microfoon ingang en Speaker uitgang, HDMI en SPDIF.

Als we kijken naar de prijs dan zijn ze niet zo scherp geprijsd als een PlayStation 3 of Xbox 360 maar voor een Alienware zijn de systemen best goedkoop. Het instapmodel begint bij 699 dollar, het eerste midrange model kost 899 dollar, het tweede midrange model 949 dollar en het highend model 1149 dollar.

Wanneer en of deze Alienware ook in Nederland beschikbaar komt is nog onduidelijk.