Abonneer je gratis op Techzine!

Goed nieuws voor de liefhebbers van Nokia-toestellen. De Lumia 900, het laatste toestel in de Lumia-reeks, zal vanaf juni te koop zijn in Europa.

Het gaat om geruchten die niet officieel door Nokia bevestigd zijn. Het Finse smartphonebedrijf presenteerde de Nokia Lumia 900 onlangs op de Consumer Electronics Shows (CES) in Las Vegas. Het bedrijf zei toen dat het toestel exclusief bij de Amerikaanse provider A&T aangeboden zou worden. Over de Europese markt en andere consumentenmarkten werd toen niets gezegd. Volgens de laatste officieuze berichten zal het toestel dus ook hier in Europa zijn entree maken.

Windows Phone Central, de website die het nieuws als een van de eerste wist te melden, zegt dat Britse consumenten het toestel al kunnen bestellen op de website van Carphone Warehouse. Wie de website op dit moment bezoekt krijgt echter een foutmelding te zien.

De Lumia 900 beschikt over een single-core Qualcomm processor met een kloksnelheid van 1,4 GHz. Het scherm is welgeteld 4,3 inch groot, een halve inch groter dan de Lumia 800. Ook de camera zou beter zijn in vergelijking met zijn voorganger die beter bij het grotere scherm past. Meer details over het toestel zijn momenteel niet bekend. Analisten verwachten dat Nokia op de World Mobile Congress in Barcalona volgende maand meer details en een prijksaartje bekend zal maken over het de nieuwste high-end smartphone.