Abonneer je gratis op Techzine!

De makers van Foursquare hebben laten weten dat zij in aankomende update ondersteuning voor Near Field Communication (NFC) gaan toevoegen. Deze functionaliteit zal echter alleen werken met Android-apparatuur met een NFC-chip en Android Ice Cream Sandwich en toekomstige nieuwere versies.

Hiermee maakt de populaire locatiedienst zichzelf alvast klaar voor de toekomst waar Near Field Communication naar verwachting een steeds grotere rol zal gaan spelen voor smartphones en tablets. De update voor Foursquare zal het mogelijk gaan maken voor gebruikers met een smartphone met daarop Android 4.0 om locaties te delen met vrienden door simpelweg hun smartphone te "tappen".

Er is hierbij goed aan het gebruikersgemak gedacht, stelt Holger Luedorf, vice president van Mobile en International bij Foursquare. De gebruiker hoeft de telefoon alleen tegen de NFC-spot aan te houden en deze zal ervoor zorgen dat er gelijk een venster op het scherm zal verschijnen met daarop de juiste locatie. Daarbij worden volgens Luedorf kostbare seconden gewonnen bij het inlogproces.

Jammer genoeg zullen voorlopig enkel gebruikers van Android 4.0 met een NFC-chip aan boord gebruik kunnen maken van de nieuwe feature van Foursquare. De nieuwe dienst is daarmee voorlopig nog beperkt maar zal flink groeien zodra er meer modellen uitkomen met een NFC-chip en Android 4.0.