In de aankomende weken zullen de Nexus S en Nexus S 4G smartphones van Google hun update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich ontvangen. Dit weet Engadget te melden op basis van een betrouwbare bron.

Het gerucht over een update voor de Nexus S gaat al langere tijd de rondte maar zouden nu dan toch blijken te kloppen. Althans, dit claimt de website Engadget op basis van een betrouwbare bron. Google zou al vergevorderd zijn met de update naar Ice Cream Sandwich en de zoekgigant wil deze in de aankomende weken uitbrengen. Het zou hierbij gaan om een update voor zowel de Nexus S als de Nexus S 4G.

Volgens critici is Google met deze update naar versie 4.0 erg laat. Zeker wanneer je kijkt naar het feit dat de Nexus S een smartphone van het merk zelf is. Daarnaast ontwikkelt Google zelf haar besturingssysteem en hoeft het bedrijf daarom niet te wachten op andere partijen, in tegenstelling tot derden als Samsung en HTC.

Wanneer we naar andere fabrikanten kijken zien we op het moment steeds meer nieuws voorbij komen over aangekondigde of verwachte updates naar de nieuwste versie van Android. Zo startte Samsung met het uitrollen van updates en bevestigde HTC updates voor een groot aantal modellen.