Abonneer je gratis op Techzine!

De plannen van Google om grote gebruikers van Google Maps flink te laten betalen voor het gebruik van de Maps-API keren zich nu tegen de gigant. Verschillende grote ontwikkelaars laten Google Maps nu namelijk links liggen en schakelen over op onder andere OpenStreetMap.

Zo stapte Apple over op OpenStreetMap voor de lancering van iPhoto for iOS. Het zelfde geldt voor Foursquare, de sociale applicatie stapte enkele weken geleden terug tevens over op OpenStreetMap. Nu vergezelt Wikipedia de twee partijen in het gebruik van OpenStreetMap. Wikipedia maakt sinds de nieuwste versie van haar applicaties voor iOS en Android gebruik van OpenStreetMap.

Naast deze drie grote spelers op de markt wordt er verwacht dat in de toekomst nog meer ontwikkelaars over zullen stappen. Ondanks dat OpenStreetMaps niet voorbereid was op de vraag van deze ontwikkelaars heeft het bedrijf dankbaar gebruik gemaakt van de keuze van Google. Nu dat zij op de steun van enkele grote ontwikkelaars kan rekenen, kan de dienst haar kaarten behoorlijk verbeteren en de service verder uitbreiden.