Abonneer je gratis op Techzine!

Nokia heeft vandaag haar eerste Windows Phone smartphone gelanceerd die beschikt over een NFC-chip. De Lumia 610 is namelijk vanaf vandaag verkrijgbaar. De Lumia 610 werd eind maart aangekondigd door Nokia.

De Lumia 610 is in eerste instantie in Groot Brittannië gelanceerd in samenwerking met operator Orange. Echter heeft Nokia laten weten dat de nieuwe smartphone "binnenkort door heel Europa verkrijgbaar" zal zijn. Met de Lumia 610 lanceert Nokia haar eerste Windows Phone smartphone die beschikt over een NFC-chip. Nokia lanceerde haar Lumia 610 op het Global NFC Products, Applications & Services Congress.

Op de Lumia 610 zal Windows Phone 7.5 Tango te vinden zijn als besturingssysteem. Onder de motorkap vinden we een single-core 800MHz processor en 256MB RAM geheugen. Het scherm van de smartphone zal een afmeting van 3,7 inch hebben met een resolutie van 800×480 pixels. Verder beschikt de Lumia 610 over een vijf megapixel camera en 8 GB aan opslagruimte. De smartphone krijgt een adviesprijs van 189 euro.