min

Tags in dit artikel

,

Een patentaanvraag toont dat Microsoft plannen heeft om de achterkant van onder andere smartphones en tablets te gebruiken als een tweede interactief scherm. Het gaat om een e-Ink achtig scherm, om zuinig om te gaan met energie.

Op het tweede scherm kan bijvoorbeeld informatie getoond worden, zodat het hoofd-schem niet gebruikt hoeft te worden. Een voorbeeld toont een soort e-Ink scherm, waarmee het met weinig energie mogelijk is om voor lange tijd bijvoorbeeld een afbeelding te tonen.

Een scherm met laag vermogen zou aangedreven kunnen worden door een toegewijdde eigen processor, welke tevens weinig energie nodig heeft. Zo kan het toestel in slaap-modus de gebruiker alsnog van informatie voorzien, zoals het weergeven van de tijd en datum. Dit kan eventueel gecombineerd worden met de hoofd-processor waardoor ook geavanceerde taken mogelijk zijn.

Uit de afbeeldingen is op te maken dat het e-Ink achtige scherm om de contouren van het toestel kan worden gegoten, zoals te zien is met de indicatie-icoontjes voor bereik, batterijstatus en tijd.