2min

Tags in dit artikel

, , ,

Windows Phone-gebruikers worden binnenkort verplicht hun toestel te upgraden naar Windows Phone 7.5 (Mango), zonder deze update kan men straks geen gebruik meer maken van de Windows Marketplace en dus ook geen apps meer installeren. Daarnaast zal ook de mogelijkheid om apps via de Zune PC software te downloaden en te installeren compleet worden geschrapt.

Dit heeft Microsoft bekend gemaakt op hun blog, het bedrijf wil de algehele gebruikservaring van de Marketplace gaan verbeteren. Sinds september vorig jaar is het ook mogelijk om via de web Marketplace apps naar een Windows Phone-toestel te downloaden en installeren, volgens Microsoft weten gebruikers deze goed te vinden. De Windows Phone 7.5 (Mango) update is al langere tijd beschikbaar voor alle Windows Phone-toestellen en kan gratis worden gedownload en geïnstalleerd. Mocht je over een Windows Phone toestel beschikken en nog niet hebben geüpdatet naar Mango dan is het nu echt tijd om dat te doen.

De Zune software blijft voor Windows Phone-gebruikers nog wel een rol spelen, zo vereisen besturingssysteem updates vaak nog altijd Zune om te kunnen updaten. Ook voor het synchroniseren van muziek, video’s en foto’s blijft de software van belang. Voor het schaars aantal Zune HD-bezitters zal er niets veranderen, voor hen zal de app-winkel toegankelijk blijven. Het is echter al wel duidelijk dat Microsoft op termijn af wil van de naam Zune en bijbehorende applicatie. Het ligt daarom voor de hand dat updates straks gewoon direct over-the-air (OTA) kunnen worden geïnstalleerd en er een nieuwe synchronisatie en backup-applicatie komt.