Abonneer je gratis op Techzine!

LG is verkeerd begrepen. Dit stelt de fabrikant zelf nadat het eerder bekendmaakte te stoppen met het uitbrengen van Windows Phone-modellen. Wat er nu precies aan de hand is, is onduidelijk.

Begin deze week liet de fabrikant in een interview weten dat het per direct zou stoppen met het uitbrengen van smartphones met daarop het Windows Phone-besturingssysteem. De tegenvallende verkoopcijfers van LG’s modellen als de Optimus 7 en Quantum zouden een grote rol spelen in de keuze van de fabrikant. Echter, de fabrikant heeft dit vandaag nu weer ontkend. Volgens eigen zeggen zou LG verkeerd begrepen zijn.

LG heeft namelijk nu verklaard dat er nog altijd Windows Phones zullen worden gemaakt. De bewering dat LG zich enkel op het Android-besturingssysteem zou gaan richten, is volgens de fabrikant niet waar. Het blijft desondanks erg onduidelijk wat LG nu precies bedoelt. Wanneer er namelijk verder in wordt gegaan op de verklaring, valt te lezen dat LG zich zou willen focussen op Android, maar dat de research en development voor Windows Phones gewoon door zal gaan. Hiermee is de verklaring vrijwel hetzelfde als wat er in eerste instantie naar buiten werd gebracht door LG.