Gigabyte komt met ultrabook van minder dan 1 kilo

Abonneer je gratis op Techzine!

Gigabyte heeft bevestigd dat het bedrijf binnenkort ’s werelds lichtste ultrabook op de markt zal brengen met een gewicht van 975 gram. Dit weet het bedrijf te bereiken door het gebruik van koolstofvezel en aluminium.

De Gigabyte X11 ultrabook zal voorzien worden van een Intel Ivy Bridge-processor, maar om welk type het gaat is niet bekend. De processor wordt bijgestaan door 4GB ddr3-werkgeheugen en ook zal er een 128GB SSD inbegrepen zijn. Qua aansluitingen en draadloze ondersteuning beperkt Gigabyte zich tot vrijwel het minimum. Zo is er één USB 3.0- en één USB 2.0 poort, een mini-displayport-uitgang, micro-SD-kaartlezer en een audioaansluiting aanwezig. Op draadloos gebied krijgt de ultrabook de beschikking over WiFi b/g/n en Bluetooth 4.0.

Op het dikste punt is de X11 16,5 mm dik maar het systeem loopt taps toe aan de voorzijde tot een dikte van slechts 3 mm. Het scherm heeft een afmeting van 11,6 inch met een resolutie van 1366 x 768 pixels.

Vanaf juli zal de Gigabyte X11 in verschillende varianten beschikbaar komen met een verwachte prijs variërend tussen de 999 tot 1299 dollar, afhankelijk van de uitvoering.