Abonneer je gratis op Techzine!

De One S van HTC doet in Nederland mogelijk een stapje terug wat betreft de processorkeuze. De smartphone zal mogelijk terug gaan stappen naar een Snapdragon S3. Voorheen was er een Snapdragon S4 processor in de telefoon te vinden.

Dit zou de fabrikant uit Taiwan hebben bevestigd tegenover Tweakers. De fabrikant laat weten dat er inderdaad exemplaren zijn verkocht met een Snapdragon S3-processor. Het is daarentegen nog niet zeker of deze exemplaren ook in Nederland geleverd zullen worden. HTC maakte deze keuze om op deze manier een tijdige levering te kunnen blijven garanderen, er geldt namelijk een tekort aan processors van Qualcomm.

Wanneer de consument als nieuwe eigenaar een model met daarin de Snapdragon S3-processor geleverd krijgt, zal deze beschikken over een exemplaar met daarin een processor die is gebakken aan de hand van een oudere techniek. De Snapdragon S3 is volgens het 45nm procedé geproduceerd. De Snapdragon S4 daarentegen op 28nm. De S4 kan hierdoor erg goed meekomen met smartphones als de One X en Samsung Galaxy S III. De S3 zou echter maar half zo krachtig blijken te zijn, wat een flinke stap terug is.