Google presenteert eigen PC: Nexus Q

Abonneer je gratis op Techzine!

Alsof Google gisteren nog niet voldoende hardware aankondigde, was er nog één apparaat dat nog even buiten beschouwing bleef op Techzine. Het gaat om de Nexus Q, een Pc voor thuisgebruik welke kan streamen vanaf Android-toestellen.

De Nexus Q is een computer die gebouwd is voor Android. De vorm van het systeem is erg opvallend, het apparaat is namelijk bolvormig en zal daarmee zeker in het oog springen. Naast de mogelijkheid om media te streamen vanaf Android-toestellen wordt er ook flink gericht op functies voor sociale netwerken.

Een OMAP 6640-processor vormt het hart van de Nexus Q. Deze chip kan men ook terug vinden in de Galaxy Nexus, Google’s meest recente smartphone die ontwikkeld werd in samenwerking met Samsung. Verder is de Nexus Q voorzien van uitgangen voor optische audio en ook een HDMI-uitgang is niet vergeten. Wat betreft geluidsuitvoer heeft de Nexus Q echter ook zelf speakers met een vermogen van 25 watt. Hier houdt het echter niet mee op, er is een dualband WiFi-adapter, een LAN-poort, ondersteuning voor Bluetooth, NFC en een micro USB-poort aanwezig.

Google heeft aangegeven dat het bedrijf met de Nexus Q graag algemene hack-activiteiten wil aanmoedigen. De Nexus Q is al beschikbaar om te pre-orderen voor 299 dollar vanuit de Google Play Store. Het apparaat wordt vanaf medio juli geleverd.