Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft haar Places-applicatie voor iOS gewijzigd. De applicatie gaat voortaan door het leven als Google+ Local en is hiermee de eerste mobiele app die de wijziging ondergaat.

Google liet in mei dit jaar weten dat zij een aantal applicaties zou hernoemen zodat de naam meer in lijn is met het sociale netwerk Google+. Vandaag heeft het bedrijf de eerste rigoureuze wijzigingen doorgevoerd in een van de mobiele applicaties. De app voor Apple’s iOS heeft namelijk de primeur en gaat sinds vandaag door het leven als Google+ Local.

Zoals de naam al doet vermoeden, kent de applicatie nu onder andere diepere integratie met het sociale netwerk van het bedrijf. Daarnaast is er de introductie van Zagat, het bedrijf wat Google afgelopen maand over wist te nemen. Door met je eigen Google+-account in te loggen, kan de applicatie een advies samen stellen waar je heen zou kunnen gaan bij bepaalde activiteiten of interesses. De applicatie baseert dit advies op basis van ervaringen van je vrienden op Google+. Wanneer je vrienden niet voldoende actief zijn op dit vlak kan je ook de scores van Zagat raadplegen via de applicatie.

Sinds de update is het daarnaast ook mogelijk om plaatsen te zoeken via Voice Search. Verder wordt de user interface verbeterd wanneer er wordt gezocht op plaatsen welke niet dicht bij de huidige locatie zijn. Ook werden er enkele bugs en fouten verholpen. Ondanks de verbeteringen lijkt de applicatie nog steeds veel op de oude Google Places-applicatie. Wanneer je de applicatie zelf uit wil proberen, is deze gratis uit de App Store te downloaden.