Google betaalt voor de 8 GB- en 16 GB-versie van de Nexus 7 respectievelijk 159,25 en 166,75 dollar. Hierin zijn zowel de kosten van de losse onderdelen als de fabricagekosten verwerkt.

Dit blijkt uit een voorlopige analyse van het onderzoeksbureau IHS iSuppli. Met deze kosten zal de zoekgigant waarschijnlijk wat winst maken op de 16 GB-variant, die voor 249 dollar over de toonbank gaat, en zelfs nog de mogelijkheid open houden om de prijs nog wat te doen dalen.

De losse onderdelen van de 8 GB-variant van de Google-tablet kosten opgeteld 151,75 dollar. Worden daar ook nog kosten voor het in elkaar zetten aan toegevoegd, dan komt het bureau uit op een totaal kostenplaatje van 159,25 dollar. Voor de 16 GB-versie zijn de losse onderdelen slechts ongeveer 8 dollar duurder, met een losseonderdelenprijs van 159,25 dollar.

Overigens kost het Google waarschijnlijk meer geld om de Nexus 7 te verkopen. Naast de kosten voor de losse onderdelen en de fabricagekosten moet namelijk ook nog rekening worden gehouden met softwarelicenties, royalty’s, vervoerskosten en meer. Worden ook die kosten erbij opgeteld, dan lijkt het erop dat Google quitte speelt met de tablet en mogelijk alleen een beetje winst maakt op de 16 GB-variant.

Google wil vooral winst halen uit de Play Store waar muziek, boeken, films en apps gekocht kunnen worden. Het hanteert hiermee dezelfde strategie als Amazon dat met de Kindle Fire-tablet ook amper winst maakt, maar inzet op de verkoop van content via de Amazon-winkel.