‘Nieuwe iPhone heeft 8-pins connector’

Abonneer je gratis op Techzine!

Het aantal aansluitingspunten in de nieuwe connector in de iPhone 5 zal krimpen naar een aantal van slechts acht. Dit meldt de LA Times. Eerder ging het gerucht dat de connector negentien pinnen zou krijgen.

Nieuwe geruchten beweren dat de connector van de iPhone 5 slechts acht pinnen breed zal zijn. De huidige connector, die bijna een decennium lang in gebruik is, bevat 30 aansluitingspunten. Het zou ook de eerste keer zijn sinds de lancering van de eerste iPhone dat Apple veranderingen maakt aan de breedte van de connector.

Het gerucht zou de wereld in geholpen zijn door iLounge-redacteur Jeremy Horowitz. Horowitz beweert het nieuws te hebben opgepikt, waarna hij meerdere malen bevestiging heeft gezocht. Toen Horowitz eenmaal zeker was van de waarheid van het nieuws, heeft de redacteur er voor gekozen om het wereldkundig te maken. Naar eigen zeggen zou Horowitz hebben gewacht op meer en uitgebreidere informatie, omdat het nieuws de eerdere geruchten over een connector met negentien pinnen tegenspreekt.