Samsung heeft voor de aankomende Windows 8 desktops en laptops een applicatie ontwikkeld genaamd S Launcher. Deze wordt standaard meegeleverd met nieuwe Samsung computers en is op de desktop te vinden. De S Launcher is duidelijk geïnspireerd op bestaande interfaces. De S launcher van Samsung lijkt namelijk verdacht veel op de OS X launcher van Apple gecombineerd met het startmenu van voorgaande Windows versies.

Deze launcher brengt als het ware de startknop terug naar Windows 8. De startknop is door Microsoft namelijk verwijdert uit het besturingssysteem en vervangen door de nieuwe tegel-interface. De website Mashable die de nieuwe S launcher van Samsung gezien heeft op de net aangekondigde all-in-one PC’s heeft een screenshot gemaakt.

Als je als Mac bezitter een blik werpt op de S launcher zal je ongetwijfeld veel overeenkomsten zien met de launcher in Mac OS X. Tot aan de glasachtige weerspiegeling aan toe.


Toch zijn er ook wel verschillen te vinden. Zo heeft de lade waar de iconen op rusten een ronde rand aan de voorkant van de S launcher. Ook heeft de S Launcher de zoek en laad functie overgenomen van het Windows startmenu. Wat Apple gaat vinden van de nieuwe S Launcher van Samsung is even afwachten maar verbaasd hoeven we in elk geval niet te zijn als ook hierover een rechtszaak zal worden gestart.