Abonneer je gratis op Techzine!

Dell heeft vandaag tijdens een persconferentie op de IFA de XPS One 27 met Windows 8 gepresenteerd. Een AIO (All-in-One) PC die een zeer hoge pixeldichtheid heeft vergeleken met andere All-in-Ones op de markt.

Het scherm van de XPS One 27 beschikt namelijk over een quad-HD resolutie van 2560 x 1440 resolutie. De specificaties zullen hetzelfde blijven als van de Windows 7 versie die vanaf begin volgende maand beschikbaar is. Dat betekent dat men de keuze heeft uit een i5 of i7 Ive Bridge processor, maximaal 16 GB aan RAM-geheugen en tot wel 2 TB aan opslagcapaciteit. Optioneel is er een NVIDIA Geforce GT640M grafische kaart bij te krijgen.

Dell geeft aan dat de XPS is ontworpen voor creatieve professionals die geavanceerde technologie nodig hebben. De XPS hoeft niet alleen voor professioneel werk gebruikt te worden maar kan ook prima fungeren voor het afspelen van films en het spelen van games. Door de hoge resolutie gecombineerd met de Infinity Premium boxen en de Waves MaxxAudio 4 technologie is deze All-in-One uitermate geschikt voor multimedia en game doeleinde.

Deze All-in-One met Windows 8 zal beschikbaar komen nadat Windows 8 officieel is gepresenteerd. Dit zal ergens eind oktober of begin november zijn. Dell liet nog niks los over een prijskaartje die op deze XPS One 27 zal zitten maar gezien de Windows 7 editie zal deze tussen de 1300 en 2000 euro komen te liggen, afhankelijk van de gekozen specificaties.