min

Tags in dit artikel

Philips volgt de trend die de Koreaanse bedrijven Samsung en LG ingezet hebben. Het Nederlandse bedrijf gaat namelijk ook TV’s zonder omlijsting verkopen.

Het nieuwe model van Philips met de naam PFL690X ‘frameless’ werd vandaag op de IFA-beurs in Berlijn gepresenteerd. De rand van deze TV is slechts 1,2 millimeter breed en bestaat volledig uit geborsteld aluminium. Er zullen twee versies van het toestel in de winkel komen. De kleinste zal de 42-inch Philips 42PFL6907 zijn, de grotere versie met de naam 47PFL6907 zal een scherm van 47-inch hebben.

Vreemd genoeg zal er geen ‘moth eye’-filter op deze TV’s zitten. Philips werkt al langer met deze antireflectie filter die er voor zorgt dat de kijker minder last heeft van reflecties in het scherm. De filter is ook nog eens goedkoper om in te bouwen. Verder komt de TV nog met een paar handige opties zoals 3D gaming, de Smart TV-interface en draadloos internet. Zoals we van de laatste Philips smart-TV’s gewend zijn, zal het toestel ook beschikken over 4 HDMI-aansluitingen, 3 USB-poorten en Ambilight-ondersteuning.