1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft een update uitgebracht voor de Apple TV. De update brengt een aantal interessante nieuwe mogelijkheden naar Apple TV, zoals ondersteuning voor meerdere iTunes-accounts.

Een van die nieuwe mogelijkheden is dat gebruikers van de Apple TV nu toegang hebben tot gedeelde Photo Streams, een van Apple belangrijkste nieuwe functies binnen iOS 6 en iCloud. Je kunt met deze functie uitnodigingen accepteren en foto’s bekijken met bijbehorende reacties, als deze gedeeld zijn met jouw Apple ID, ook kun je zelf foto’s aan de iCloud toevoegen en die vervolgens delen.

Een andere nieuwe optie binnen Apple TV is dat er vanaf nu op het apparaat ingelogd kan worden op verschillende iTunes-accounts tegelijkertijd. Zo hebben verschillende gebruikers toegang tot hun aangeschafte films, tv series, en muziek die in de cloud staan. Verder is het mogelijk om de iconen van de verschillende applicaties naar eigen voorkeur op het scherm te verplaatsen. Ook heeft Apple nog wat aanpassingen gedaan aan AirPlay op de Apple TV, het is nu mogelijk om het geluid naar een ander iOS-apparaat te versturen, indien deze AirPlay ondersteunt.

Apple heeft naast deze updates nog wat kleine aanpassingen gedaan. Zo zijn er nieuwe screensaverovergangen bijgekomen, movie showtimes met trailers en een verbeterde ondertitel weergave.

Deze nieuwe update is alleen voor de 2e en 3e generaties Apple TV’s beschikbaar. Om deze te installeren ga je naar het Instellingen, Algemeen, en dan Software Update.