Apple zal morgen tijdens de iPad mini-lancering ook even aandacht schenken aan de huidige iPad. Er zou namelijk een aangepaste versie van de grote iPad worden gepresenteerd.

Apple zou de 9.7 inch-tablet uitgerust hebben met de nieuwe Lightning-connector. Daarnaast weten de bronnen te melden dat er intern ook enkele aanpassingen verricht zijn, die de prestaties van het apparaat moeten verbeteren. De makeover gaat echter niet een iPad 4 opleveren, daarvoor zijn de aanpassingen te kleinschalig. Toch kan er een verbeterde, snellere processor en een betere batterij verwacht worden.

Overigens zal het morgen voornamelijk om de iPad mini draaien. Volgens geruchten zal deze kleinere iPad een 7.8 inch scherm krijgen. De iPad mini is bedoeld voor het mid-range segment van de tabletmarkt, waar het apparaat zal gaan concurreren met de Google Nexus 7 en de Kindle Fire HD van Amazon.

Naar verwachting worden er ook andere aankondigingen gedaan door Apple, zoals de komst van een 13 inch-variant van de MacBook Pro met retina-scherm.