‘Microsoft wil Xbox Surface gamingtablet brengen’

Abonneer je gratis op Techzine!

Er gaan geruchten over vermoedelijke plannen van Microsoft om een high-end 7 inch gamingtablet op de markt te brengen. De gamingtablet zou gaan vallen onder de Xbox-afdeling van het bedrijf en de naam Xbox Surface gaan dragen.

Als de geruchten waar zouden zijn, zou dit een keerpunt betekenen voor Microsoft. Het Amerikaanse bedrijf heeft tot zo ver gekozen om zich niet te mengen in de strijd rondom handheld gamingconsoles en heeft in plaats daarvan de pijlen gericht op Windows Phone. Dit wil overigens niet zeggen dat het ondenkbaar is. Steve Ballmer liet eerder nog weten dat Microsoft wel degelijk plannen heeft om nieuwe hardware op de markt te brengen.

Volgens de geruchten zou de 7 inch gamingtablet voorzien worden van een processor met ARM-architectuur en daarom ook draaien op Windows RT. Door deze keuze zou de tablet een sterke technische basis krijgen en distributie via de Microsoft app store wordt hierdoor ook mogelijk. Hiermee zou Microsoft de trend van digitale distributie die mede door de Wii U van Nintendo is ingezet willen voortzetten.