Sony levert Ultra HD-content bij aanschaf TV

Abonneer je gratis op Techzine!

Misschien is het de enorme prijs die je weerhoudt van het kopen van een nieuwe Ultra HDTV. Mocht het echter eerder de gedachte aan het tekort aan content met die resolutie zijn, dan brengt Sony goed nieuws om je over de schreef te trekken. Sony stelt bij aanschaf van een toestel dat de nieuwe Ultra HDTV-standaard ondersteunt content beschikbaar.

Ray Hartjen, werkzaam bij Sony, laat via de officiele Sony Blog weten dat Sony’s eerste 4k Ultra HDTV, de 84 inch XBR 84X900, standaard met Ultra HD-content geleverd zal worden. Wat deze content specifiek zal gaan worden en in welke vorm deze meegeleverd zal worden is echter niet bekend.

Hartjen laat wel weten dat de 4k-content in ieder geval volledige Hollywood-producties bevat, die exclusief voor de kopers van de Ultra HDTV beschikbaar worden gesteld. Hartjen stelt dat er na Thanksgiving meer informatie zal volgen over de mysterieuze Ultra HD-content van Sony.

De XBR 84X900 is al enige tijd beschikbaar als pre-order in Amerika, het toestel is voor een bedrag van ongeveer 25.000 dollar voor te bestellen.