Eerder meldde Techzine nog de vermoedelijke RTM-fase waarin Windows Phone 7.8 zich zou begeven en de mogelijkheid van een eerdere lancering dan verwacht. WMPowerUser zet nog wat extra kracht bij dit gerucht, het stelt via bronnen te hebben vernomen dat Windows Phone 7.8 deze woensdag gelanceerd zou kunnen worden.

Naast de informatie dat het niet ondenkbaar is dat we deze woensdag een lancering van Windows Phone 7.8 kunnen verwachten, weet de bron van WMPoweruser vrijwel niets te vertellen over de update voor het Windows Phone 7-besturingssysteem. Overigens zou naast de informatie van de bron van WMPoweruser, de Chinese VP van Microsoft in een interview aan Menafn.com ook hebben gesteld dat Windows Phone 7.8 in de nabije toekomst in China zal verschijnen.

Intussen is ook op YouTube een video verschenen, waarin we vermoedelijk het nieuwe Windows Phone 7.8 besturingssysteem in actie zien. De nadruk in de video ligt bij het tonen van het nieuwe startscherm. Dit startscherm stelt de gebruiker in staat de tegels groter of kleiner te maken, net als bij Windows Phone 8-smartphones het geval is.