Microsoft rolt update Xbox 360 uit met bugfixes

Microsoft is even afgestapt van de traditionele update-ronde voor de Xbox 360 en heeft een tussentijdse update uitgebracht die een aantal bugs moet oplossen. Waarschijnlijk zal Microsoft zich nu weer gewoon aan de traditionele update-ronde houden. Gebruikers krijgen nu een melding te zien dat er een update beschikbaar is zodra ze inloggen op Xbox Live. De update bevat onder meer bugfixes voor Xbox Music, Smartglass en Video.

Op het blog Major Nelson wordt beschreven welke veranderingen de update met zich meebrengt. Het zou gaan om een fix voor een foute weergave van de naam van een afspeellijst wanneer deze wordt gestart vanaf Xbox Smartglass. Daarnaast is er een fout gerepareerd met de ondertiteling van Xbox Video en zijn er diverse bugs in Xbox Music opgelost.

Microsoft heeft de afgelopen tijd nogal wat nieuwe producten gelanceerd rondom Windows 8 en velen daarvan zijn op de een of andere manier gelinked aan de Xbox 360-console. Denk bijvoorbeeld aan de SmartGlass apps voor Windows 8., Android en iOS. Aangezien er in veel grote software projecten altijd wel foutjes blijven zitten is het noodzaak dat deze tijdig worden opgelost zodat gebruikers hier zo min mogelijk hinder van ondervinden. Waarschijnlijk heeft Microsoft daarom ook besloten om bij uitzondering af te wijken van de normale update-ronde.